گرمولاتای گوساله، خورشتی برای میلانی ها

نسخه فرنگی

farangi[WwW.Kamyab.IR]

مواد لازم برای ۴ نفر:

  • روغن زیتون بکر: به میزان لازم
  • ماهیچه ساق گوساله: ۲عدد،هرکدام ۴۵۰ گرم
  • هویج: یک عدد، خرد کرده
  • کرفس: ۲ساقه ،خرد شده
  • زنجبیل تازه: ۲قاشق مرباخوری،رنده شده
  • سیر: ۲حبه،خرد شده
  • پیاز ترشی: ۲۰۰ گرم، پوست کنده
  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • آب یک پرتقال
  • سرکه: یک سوم پیمانه
  • آب مرغ: ۳پیمانه

مواد لازم برای سس گرمولاتا:

  • رنده پوست یک پرتقال
  • جعفری ساطوری: ۳قاشق غذاخوری
  • سیر:یک حبه،رنده شده
  • روغن زیتون : ۲قاشق غذاخوری

مواد لازم برای پوره سیب زمینی شیرین

  • سیب زمینی شیرین: ۷۵۰ گرم،پوست کنده و خرد شده
  • روغن زیتون: به میزان لازم

سرخ کردن گوشت:

موقع سرخ کردن گوشت باید صدای جلز و ولز بشنوید.

اگر این صدا نیامد گوشت را خارج کرده و روغن را دوباره داغ کنید، سپس گوشت را دوباره اضافه کنید.

گوردون رمزی توصیه کرده که از گوشت ماهیچه در آن استفاده کنید.

یک دستور غذایی معروف میلانی که معمولا از رنده پوست لیمو‌، سیر و جعفری در آن استفاده می‌شود.

درون این سس یا خورش، تکه ای گوشت که در کنار سبزیجات پخته می شود سرو می شود.

گاهی گرمولاتا خود بخشی از سسی است که گوشت در آن پخته و گاه جداگانه سرو می شود.

این گوشت می تواند گوسفند، گوساله یا طیور-خصوصا گوشت شکار که پرخون است و طعم و عطر تندتری به گوشتکشتارگاه دارد-یا حتی مواد دریایی مانند ماهی و میگو باشد.

این غذا که به خودی خود با ذائقه ایرانی چندان بیگانه نیست، توسط آشپز ستاره انگلیسی، گوردون رمزی نوشته وطبخ شده است.

روش تهیه:

۱ -یک تابه ترجیحا چدنی را با ۴، ۳ قاشق غذاخوری روغن روی شعله زیاد داغ کرده و تکه های گوشت را به نوبت در آن سرخ کنید.

هر طرف را ۵ دقیقه تفت دهید تا طلایی شود.از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.

۲ -یکی، ۲ قاشق دیگر روغن به تابه اضافه کرده و هویج،کرفس،سیر، زنجبیل و پیاز ترشی ها را ۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ بگیرند.

رب گوجه را اضافه کرده و یکی، ۲ دقیقه تفت دهید.گوشت ها را به تابه برگردانده و سرکه و آب پرتقال را روی آن بریزید.

شعله را کم کرده و آن را تا زمانی که غلیظ شود بپزید.گهگاه هم بزنید تا ته نگیرد.

۳ -آب مرغ را اضافه کرده و پس از به جوش آمدن با شعله کم و در بسته یک ساعت آن رابپزید.

در قابلمه را باز گذاشته و ۳۰ دقیقه دیگر گوشت را بپزید.نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

۴ -در همین هنگام، سیب زمینی های شیرین را ۱۵ دقیقه در آب جوشانده، سپس آبکش کرده و ۱۵ دقیقه آن را بخارپز کنید.

آنها را با کمی روغن زیتون پوره کرده و نمک وفلفل بپاشید.

۵ -برای تهیه گرمولاتا،رنده پوست لیمو، جعفری،سیر و روغن زیتون را مخلوط کرده و کمی نمک و فلفل بپاشید.

۶ -گرمولاتا را روی گوشت ریخته و با پوره سیب زمینی شیرین سرو کنید.

نکات:

  1. سیب زمینی شیرین خیلی مواقع از بازار بهجت‌آباد قابل تهیه است.
  2. گاه�� در این سس از نعناع به جای جعفری استفاده می شود.
  3. بهتر است گوشت را در مخلوطی از روغن و کره حیوانی سرخ کنید.
کلمات کلیدی :
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه